Welcome to Australia's only Vintage Radio and Television discussion forums. You are not logged in. Please log in below, apply for an account or retrieve your password.
Australian Vintage Radio Forums
  Home  ·  About Us  ·  Discussion Forums  ·  Glossary  ·  Outside Links  ·  Policies  ·  Services Directory  ·  Safety Warnings  ·  Tutorials

General Discussion

Forum home - Go back to General discussion

 Server problems
« Back · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · Next »
 Return to top of page · Post #: 31 · Written at 8:59:37 PM on 26 July 2017.
Brad's avatar
 Administrator
 Location: Greenwich, NSW
 Member since 15 November 2005
 Member #: 1
 Postcount: 4398

I've made what I think may be a mistake by using a different SSL certificate provider as it has been a royal pain getting the new certificate. The chosen provider has a very stiff approval and verification process before a certificate can be issued.

Anyway, these motions are almost complete and I hope to have the certificate either later tonight or tomorrow. Once it arrives it'll get installed and then the site will finally switch over.

Needless to say, I am looking forward to finding out whether the new server will be enough and the connection problems thus finally become a thing of the past. It's been a long bumpy road but we are almost there.

One thing I've noticed is that all recent server stoppages have been happening at around 10AM, though on random days. I don't know whether there is anything in that or not.


‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Brad.

A valve a day keeps the transistor away...

 
 Return to top of page · Post #: 32 · Written at 9:09:03 PM on 26 July 2017.
Vintage Pete's avatar
 Location: Cromer, NSW
 Member since 1 May 2016
 Member #: 1919
 Postcount: 567

Funny , I could not get on all day,
Then at around 7pm I reset my modem and then I could connect ?
Perhaps a coincidence? I dont know

Pete


 
 Return to top of page · Post #: 33 · Written at 9:09:37 PM on 26 July 2017.
Brad's avatar
 Administrator
 Location: Greenwich, NSW
 Member since 15 November 2005
 Member #: 1
 Postcount: 4398

Okay. The good news is that I finally have the raw test for the certificates though I have to hand-make them in Notepad. It's not a hard job but there is some stuffing around with it.

I am going to do all this at about 04:00 on Saturday morning as there will need to be a disruption to the site and I don't want anyone posting to the forums whilst it is all happening or comments may get lost whilst I switch between the servers during the testing phase.

For the next two days I will watch the site a bit closer and reboot where necessary to keep things running.

Perhaps a coincidence? I dont know

Not a coincidence, just good timing. Smile


‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Brad.

A valve a day keeps the transistor away...

 
 Return to top of page · Post #: 34 · Written at 9:12:16 PM on 26 July 2017.
GTC's avatar
 GTC
 Location: Sydney, NSW
 Member since 28 January 2011
 Member #: 823
 Postcount: 4013

One thing I've noticed is that all recent server stoppages have been happening at around 10AM

Yes, I noticed that, too.


 
 Return to top of page · Post #: 35 · Written at 9:17:29 PM on 26 July 2017.
Robbbert's avatar
 Location: Sydney, NSW
 Member since 18 September 2015
 Member #: 1801
 Postcount: 685

I've noticed it can take a couple of days to do its thing.

There's a link by GTC on page 2 of the My Holidays thread which still has not been converted, and it's been at least a week.


 
 Return to top of page · Post #: 36 · Written at 9:22:32 PM on 26 July 2017.
Brad's avatar
 Administrator
 Location: Greenwich, NSW
 Member since 15 November 2005
 Member #: 1
 Postcount: 4398

I just did that one manually. It happens rarely but even a correctly formed URL can be missed. Whether that is to do with the timeouts or not I don't really know.

The forum's spam filtration system prevents me from making the software convert the links in real time. That part of things was never really done properly which is why ZScan exists.


‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Brad.

A valve a day keeps the transistor away...

 
 Return to top of page · Post #: 37 · Written at 9:24:21 PM on 26 July 2017.
Brad's avatar
 Administrator
 Location: Greenwich, NSW
 Member since 15 November 2005
 Member #: 1
 Postcount: 4398

Yes, it's been good for me, too, and in saying that I hope I haven't spoken of the devil.

You can expect a similar attitude from me on Saturday. I won't be talking anything up. I've made that mistake too many times.


‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Brad.

A valve a day keeps the transistor away...

 
 Return to top of page · Post #: 38 · Written at 9:24:35 PM on 26 July 2017.
GTC's avatar
 GTC
 Location: Sydney, NSW
 Member since 28 January 2011
 Member #: 823
 Postcount: 4013

Yes, and I have at times noticed others scattered here and there, though not necessarily mine.

On the subject, it has crossed my mind that some run amok automated process on the server might be tying up all of the resources, but I guess Brad has checked that out.


 
 Return to top of page · Post #: 39 · Written at 9:25:57 PM on 26 July 2017.
GTC's avatar
 GTC
 Location: Sydney, NSW
 Member since 28 January 2011
 Member #: 823
 Postcount: 4013

which is why ZScan exists

Who supplies ZScan?


 
 Return to top of page · Post #: 40 · Written at 9:32:05 PM on 26 July 2017.
Vintage Pete's avatar
 Location: Cromer, NSW
 Member since 1 May 2016
 Member #: 1919
 Postcount: 567

Happens at 10am!
Maybe its just not a morning person! I can relate to that!


 
 Return to top of page · Post #: 41 · Written at 9:35:26 PM on 26 July 2017.
Brad's avatar
 Administrator
 Location: Greenwich, NSW
 Member since 15 November 2005
 Member #: 1
 Postcount: 4398

I thought about that though I discounted it when I first discovered that the other sites I host (three others with very low traffic and I probably should scrap them anyway) are not affected. It is something unique to the account this site is on, or an issue with the software itself.

I don't know if anyone recalls though I even got desperate enough to roll back to a version created two year prior for a week or so in March and it didn't improve anything. This leads me to discount that the forum software is to blame. The only thing I don't think I've tried is rolling back the database - not possible as it'd create version clashes with the content within.

One of the jobs on Saturday will involve shifting the data to a new database file. It may help and it may not. Whilst I know the basics, I'm not really a trained expert with that sort of thing - unfortunately. More knowledge would certainly help though at the end of the day one cannot do it all, try as one might.

It'll be good to go back to improving the site instead of merely just keeping it afloat.


‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Brad.

A valve a day keeps the transistor away...

 
 Return to top of page · Post #: 42 · Written at 7:28:37 PM on 3 August 2017.
GTC's avatar
 GTC
 Location: Sydney, NSW
 Member since 28 January 2011
 Member #: 823
 Postcount: 4013

What's the latest on the server upgrade?

The site feels sluggish tonight, for me at least. Haven't had a 500 type error for some days, though.


 
 Return to top of page · Post #: 43 · Written at 9:17:33 PM on 3 August 2017.
Brad's avatar
 Administrator
 Location: Greenwich, NSW
 Member since 15 November 2005
 Member #: 1
 Postcount: 4398

You pretty much sum things up.

The Net, for me at least, is slow and has been all afternoon.

The good news is that the new server went online at 06:30 on Saturday morning and aside from a typo in a site modification I made at around 11:30 that morning (and duly corrected soon after) the site has been up since then (so I am told anyway). I was going to keep an announcement on this until the 7th day but I think now may as well be the time to declare the new server a success.

Hopefully the connection speed will come back to normal.


‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Brad.

A valve a day keeps the transistor away...

 
 Return to top of page · Post #: 44 · Written at 10:47:34 PM on 3 August 2017.
GTC's avatar
 GTC
 Location: Sydney, NSW
 Member since 28 January 2011
 Member #: 823
 Postcount: 4013

Good to know.


 
 Return to top of page · Post #: 45 · Written at 9:00:01 AM on 4 August 2017.
Fred Lever's avatar
 Location: Toongabbie, NSW
 Member since 19 November 2015
 Member #: 1828
 Postcount: 197

Hi Brad, since Sunday I have had no 500's or log in fails.
The site now seems to work smoothly and does not hang between requests.

I'll bet that jinxed it!!!!

One small thing my "Vouge" restoration has disappeared from the Tutorial list, may have something to do with that list linking to a 2014 update as the "Vouge" was later?

Fred.


 
« Back · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · Next »
 You need to be a member to post comments on this forum.

Sign In

Username:
Password:
 Keep me logged in.
Do not tick box on a computer with public access.